Sukuseuran vaiheita

Perustaminen

Sukuseuran perustava kokous pidettiin 15.7.1990 Riihimäellä Mattias Taljan kokoonkutsumana. Kokouksessa valittiin sukuneuvosto, johon nimitettiin Pentti Talja, Pauli Kiuru, Eero Talja, Risto Talja, Mattias Talja, Aino Talja, Helvi Jaaramo, Jukka Talja ja Eija Koivula. Perustamisasiakirja allekirjoitettiin 13.1.1997. Yhdistyksen kotipaikaksi tuli Asikkala. Ensimmäisenä puheenjohtajana toimi Kyösti Nikki /1/.

Esityöt

Mattias Talja oli pohjustanut sukuseuran perustamista keräämällä suvun vaiheista ja jäsenistä laajan aineiston, jonka hän lahjoitti sukuseuran käyttöön. Mattiaksen tekemällä pitkäjänteisellä työllä oli merkittävä vaikutus sukuseuran perustamiseen.

Sukukirja

Sukuseuran suurin ponnistus on ollut Marja-Liisa Huovisen toimittama sukukirja, joka julkaistiin 22.3.2014. Julkistamistilaisuuteen varattu Karjalatalon yläsali oli viimeistä sijaa myöten täynnä. Pääpuhujaksi oli lupautunut Matti Vanhanen – Taljan suvun jäsen, joka on toiminut sekä pääministerinä että eduskunnan puhemiehenä. Toimituskunta ansaitsee suuret kiitokset pitkäaikaisesta sitoutumisesta toimitustyöhön – ja myös juhlallisen julkistamistilaisuuden järjestämisestä!

Kirjoja on vielä muutama kappale jäljellä! – Ottamalla yhteyttä seuran sihteeriin, saat hankittuua oman kappaleen.

Kannaksella 2018

Kannakselle matkattiin 24 henkilön voimin. Lähtö oli Lahdesta aikaisin lauantaina 9.6.2018. Matka kulki Imatran kautta Vuoksenrannan kirkolle, josta se jatkui Kaskiselän suuntaan Taljalan kylään paikallisella bussilla. Ensimmäinen pysähdys oli Taljalan kylän pohjoisen tienhaaran kohdalla. Risukon takaa löytyi polku, joka vei Alataloon ja edelleen Rajamäkeen. Osa matkaisista kiersi kyläaukean metsittyneet pellot vanhaa tienpohjaa pitkin, osa palasi bussille. Ryhmät tapasivat Oravikydön tienhaarassa, josta on lyhyt matka Leiposiinmäen hautausmaalle. Matka jatkui Viipuriin. Yöpymisen, kaupungin katselun ja ostosten jälkeen palattiin kotiin. Lue Joulu Kanteleessa 2018 julkaistu juttu matkasta.

Lähteet:

  1. Alasalmi Aila, Kirjassa ”Taljan Suku” toim. Huovinen Marja-Liisa, ISBN:978-952-93-3474-2 , sivu 7.
Theme: Overlay by Kaira
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com